cow.jpgAdva van egy nemzet (mi), akiket a történelem vihara arra ítélt, hogy még a Kárpát-medencében is több országban éljünk, nem beszélve a világba szétszóródott többi hazánkfiáról. Adva van egy globalizálódó világ, ahol a történelemben soha nem látott versenyben kell helytállnia országoknak és nemzeteknek, különben végzetesen lemaradnak és leszakadnak. És adva van Nyugat-Európa, amely minden hibája ellenére egy biztos pont és belekapaszkodva több esély van felzárkóznunk arra a szintre, amire mindig is vágytunk. 

Mi lehet egy kis ország esélye ilyen helyzetben? Minél nagyobb összetartás határon belül és kívül, és ezer szállal kötődni Európa gazdaságához, társadalmaihoz, intézményeihez. Mi azonban magyarok vagyunk, ezért ki nem állhatjuk az ésszerű utat, a logikus lépéseket! Még mit nem! Majd a magyar módszert alkalmazzuk (szabadalmaztatás folyamatban).

Először is látványosan megszaggatjuk nyugati kötelékeinket, elidegenítjük az ottani politikai elitet és közvéleményt, és nagy szónoklatokban rúgjuk szét az Európai Unió fenekét. Kár, hogy a színfalak mögött ugyanezt a popót nyaljuk, ahol tudjuk (a pénzt azért külditek, ugye?).

Másodszor erőinket megsokszorozandó, jól felosztjuk Magyarország lakosságát jó és rossz magyarokra. A jók jöhetnek velünk, a rosszak (a hazaárulók) pedig, ha megjavulnak, talán. De ha nem, az se baj. Olyan sok az a 10 millió, pár milliót lehet belőle nélkülözni, nem? Aztán ezt a sikeres modellt szétexportáljuk a Kárpát-medencében, a határon túli magyaroknál is kiválasztandó az igaz magyarokat. Romániában máris bokszol egymással az RMDSZ és a többi magyar kormány-kedvenc szervezet, Szlovákiában nem állunk szóba a Híd (Most) nevű párttal, hiszen a szívünknek csücske a Magyar Koalíció Pártja. Kit érdekel, hogy a helyben élő magyarok elsöprő többsége az RMDSZ-t támogatja, a Híd párt pedig - az MKP-val szemben - bejutott a szlovák parlamentbe. Így szavaztak a legutóbbi választáson a határon túli magyarok, akiket, khmm, elég nehéz lenne lekommunistázni.

Ráadásul ennek a Bugár Béla vezette Híd pártnak van képe ÉPÍTENIE az európai kapcsolatokat, és kérnie felvételét az Európai Néppártba. Abba a konzervatív (vagy olykor magukat annak álcázó) pártokat tömörítő pártcsaládba, melynek amúgy tagja a Fidesz, a KDNP és az RMDSZ is. Ha van magyar érdek, akkor az az, hogy minél több magyar kötődésű párt legyen ennek a szövetségnek a tagja, hiszen általa a magyarság befolyása, lobbiereje növekszik.

A Híd Párt egy nagyon izgalmas politikai kísérlet. Olyan pártról van szó, melynek vegyesen vannak magyar és szlovák politikusai, a legteljesebb egyetértésben. Szívesen szavaz rájuk a szlovák és a magyar szavazók egy része, mert értékeli a normalitást és békés együttélést akar. A Híd létezése és működése szerintem többet tesz a magyar-szlovák viszony javításért, mint a teljes magyar politikai elit. Nem kis szálka ez egy turbómagyar szemében!

Ennek megfelelően a felvételről szóló szavazáson elsöprő többség támogatta a Híd felvételét, kivéve a Fidesz, a KDNP és az RMDSZ (hiszen három a magyar igazság). Kizárólag magyarok szavaztak magyarok ellen, a nemzeti összetartás és hazafiság jegyében! Dögöljön meg nem csak a szomszéd tehene, de lehetőség szerint a szomszéd is. Gondolom, a szavazás után a többi párt képviselőinek egy része próbálta visszatartani kitörni készülő röhögését, a többi meg jelentőségteljesen összenézhetett. Jobb, ha nem tudjuk, mire gondolhattak. 

A Fidesz és a KDNP ezerszer bizonyította már: nem számít itt semmilyen magyar érdek. A személyes utálat, a napi politikai haszon, a beakasztás mindenek felett, határon innen és túl. Kicsit meglepett, hogy ehhez a ripacskodáshoz egy RMDSZ is csatlakozott, nyilván meg akartak felelni valakiknek (nem a saját szavazóiknak). De legalább bizonyították, hogy irigykedés és széthúzás jegyében tényleg határokon átívelő nemzet vagyunk.

Magyarország, így szeretlek?

A bejegyzés trackback címe:

https://borkaszasztamas.blog.hu/api/trackback/id/tr675637972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása